dimarts, 30 de novembre del 2010

AGAMA STELLIO


Grècia és sinònim de cultura i d’ella en deriven la majoria de costums i tradicions que es van anar extenent per tota la Mediterrània. Degut a les condicions del clima, no és estrany comprovar la semblança en els paisatges i cultius dels països que envolten el Mare Nostrum, així com la composició de la seva fauna i flora. Potser per aquesta semblança ambiental es podria explicar la presència d’aquest Agama Stellio misteriós, descobert per en Daco a Cadaqués, que no deu trobar gaire diferent la paret seca de la nostra costa de les de l’altra punta de la Mediterrània. Potser -tal com ella mateixa admet- aquesta era la raó que faltava perquè M. Àngels Anglada es decidís a escriure el "Quadern d'Aram".

Josep M. Dacosta, "Daco" (Figueres 1962). Biòleg especialitzat en el món submarí; gran aficionat a la immersió. Autor de nombrosos articles sobre el mar, alguns amb il·lustracions fetes per ell mateix. Ha escrit diversos llibres sobre l'home i el medi a l'Alt Empordà. (Arbres monumentals, Balenes i dofins a la Costa Brava i altres).

3 comentaris:

  1. Hola, Francina.

    Em va agradar molt saludar-te en la xerrada sobre els miradors de Vilajuïga. Desitjo que tinguis un bon any. ¿Voldries alguna foto de les que vaig projectar en l'audiovisual?... per exemple la que la llum del sol ponent daura el castell de Quermançó i la seva peanya, panoràmica que invita a buscar la cabra d'or..?

    ResponElimina
  2. I tant que m'agradaria! Crec recordar la foto que dius i si convida a buscar la famosa cabra la vull amb més motiu. He trobat la teva adreça en un apartat de Mare Nostrum i allà t'envio la meva. Gràcies pel comentari i molt bon any.

    ResponElimina
  3. Francina,

    Per anar sobre segur, envia'm la teva adreça a daco42@gmail.com i aquesta sí que és operativa.

    Gràcies

    daco

    ResponElimina